(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí čokoládové pralinky s obsahem kakaa 74% plněné marcipánem
Potřebné ingredience
tabulka kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa, olej na vymazání silik.formiček a vata, koupený marcipán nebo mléčná marcipánová hmota (zbytek z potahování dortu) nebo jakákoliv jiná náplň.
Postup přípravy
Čokoládu roztopit ve vodní lázni. Formičky vymazat kouskem vaty namočeným v jedlém oleji (slunečnicový) poté znovu vytřít vatou ale tentokrát suchou. Poté do každé formičky lžičkou nalít do půlky čokoladu, až bude nalito ve všech znovu čokoládu nalít zpátky do hrnce kde se rozpouštěla. Zajistíme si tak hlavičku pralinky. Formičky dáme na balkon zatuhnout. Ušouláme si marcipán na kuličky asi průměru 0,5 cm - záleží na velikosti formiček, aby marc.šel zalít doztracena čokoládou. Do zatuhlých formiček dáme kuličku, poté znovu zalijeme zbytkem čokolády až získáme dno pralinky. Pak necháme ztuhnout. Dejte pozor, aby byly opravdu studené a ztuhlé teprve potom lze pralinku hezky vyloupnout. Je to pěkný vánoční dárek např.pro rodinu :-)
průřez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
15. 11. 2013, 17:02
Máte je krásné i s ušoulaným macipánem . Taky je dělám, ale silikonovou formu nevymazávám a základ praliky dělám tak, že do formičky naliju trochu rozehřáté čokolády a štětečkem rozetřu po stěnách formičky a dám zatuhnout do lednice a pak dodám náplně a zaliju čokoládou . Petra
backa
(upraveno)
15. 11. 2013, 15:45
Vypadají krásně jedle no jo , když my tady na Moravě šouláme
anilvap2
(upraveno)
15. 11. 2013, 13:22
Pralinky vypadají velice jedle, hned bych si jednu dala. Ale váš popis ,,ušouláme" mi ten dojem trochu pokazil
Ivana29
(upraveno)
15. 11. 2013, 17:45
@anilvap2
hmmm... já bych tam napsala "uvaľkáme" a to bych vám ten dojem pokazila asi úplně
pitruska82
(upraveno)
15. 11. 2013, 13:49
@anilvap2
Tož co k tomu dodat ?
Vlasta V.
(upraveno)
15. 11. 2013, 13:34
@anilvap2
tady se to říká běžně
pitruska82
(upraveno)
15. 11. 2013, 13:50
@Vlasta V.
estepanova
(upraveno)
15. 11. 2013, 13:58
@pitruska82
Peti, to jste ještě dopadla dobře s tou kritikou, u nás na Ostravsku bychom napsali "ušulame". Eva
pitruska82
(upraveno)
15. 11. 2013, 14:03
@estepanova
Evi, já jsem koukla, "skama" ( = odkud) paní s tím komentářem a pokazenou chutí je ... a už mi to je jasné
anilvap2
(upraveno)
15. 11. 2013, 23:29
@pitruska82
Buďte v klidu, v Praze na rodilého pražáka jentak nenarazíte, je to tu samá náplava. A kolona z Nuseláku končí v Ostravě. 8-) Pralinky budou chutnat určitě stejně, jestli je ušouláte nebo zpracujete, ale rozhodně to zní i vypadá lépe. Hezký večer
pitruska82
(upraveno)
16. 11. 2013, 0:35
@anilvap2
Jsem naprosto vklidu to mi verte naopak me to pobavilo a myslim, ze dal neni co resit Pekny vikend i Vam ...
Vanusak
(upraveno)
15. 11. 2013, 16:27
@pitruska82
No jo, Pražácíííí. Já nejsem ani z Moravy, ani z Prahýý, ale rozhodně pralinky bych si hned dala (i ušoulané) a určitě vyzkouším.